2011. július 28., csütörtök

Tengerparti kép

Tengerparton nyaraltunk, ahol minden összetalálkozott, amit szeretünk: napsütés, meleg, tengervíz, kavicsok, leletek, kagylók-csigák, rákocskák, halak, ókor, középkor, evés-ivás és végtelenül kedves és jókedvű emberek. Ebből szerettünk volna valamit megőrizni, megfogható módon is: sok mindent gyűjtöttünk (kagyló/csigaház, kavicsok, kövek), és már a tengerparton megszületett egy festmény ötlete, ami felülnézetből ábrázolja a tengerpartot: ehhez a tengerpart homokjából hoztunk egy zacskóval. Itthon pedig egy szép vastag passe-partout papír felső felét kékre festettük temperával, az alsó felét beragasztóztuk (Kreatív hobby bolt kreatív ragasztója), erre szórtuk a kiszárított homokot, majd egy vastagra hajtogatott papír segítségével egyenletesre simítottuk, hogy mindenhol beleragadjon a ragasztóba. 1-2 nap állás-száradás után üveg alá, keretbe került. Nagyon jó emlék, eredeti alapanyagból:)

3 megjegyzés:

  1. Igenigenigen, de szép, ilyet mi is szeretnénk, be is fizetjük mindjárt az őszi tengerpartos utat.. de csakis az eredeti homokszerzés miatt. :P

    VálaszTörlés
  2. Igen, amiatt feltétlenül érdemes:))) milyen sokat kell fáradni egy kis eredeti homokért...:)))

    VálaszTörlés
  3. Azért mindenkit megnyugtatnék: a Duna-parti vagy Balaton-parti homok/iszap is kiváló erre a célra:) A balatoni iszapnak kifejezetten gyönyörű szürke színe van száradás után, most volt alkalmam megcsodálni.

    VálaszTörlés