2011. október 17., hétfő

Papírvirágok origami technikával: nagyoknak és kicsiknek


Ezek a gyönyörű papírvirágok még anyák napjára készültek, májusban. A fentieket nagyobbacska gyermekek készítették nagyon lelkesen, 11 és 20 évesek, a férjem gyermekei, apai vezetéssel, de némi külső segítséggel. A neten nagyon sok origami hajtogatós klippet lehet találni, ezeket követve - és egy kis türelemmel - bárki el tudja készíteni őket, kb. 7 éves kor felett. És kiváló csapatépítő jellege van! Íme néhány segítség: origami virágok, origami liliom. Amikor a hajtogatás elkészült, az egyik virágot egy kiszárított rózsa szárára tűztük fel, a többit pedig szívószálra, de lehet hurkapálcára is, vagy bármi otthon kallódó pálcikára. Ezután szórófejes festékkel lefújtuk a virágokat, de volt, amelyik szép fehér maradt. Természetesen lehet színes papírból is hajtogatni.
Ezek után bemutatok egy kisebbeknek való módszert is, amelyet már 3-4 éves kortól lehet próbálgatni, nem kevésbé bájos, a gyermeknek pedig sikerélményt és az ajándékozás örömét nyújtja:
Ezt az akkor 4,5 éves Donát készítette, méghozzá úgy, hogy egy szép ajándékcsomagoló papírt (újrahasznosítás!) elővettünk (mert ezeket és az ajándék tasakokat mindig megőrizzük újrahasznosítás céljából), és mondtam neki, hogy gyűrje kedve szerint, és amikor úgy látja, hogy valamilyen virágra hasonlít, hagyja abba - nekünk rózsa. Befestettünk zöldre egy vékony botocskát, amit szintén valamely kirándulás során szereztünk, ez lett a virág szára, erre ügyesen ráegyengettük a virágot (ragasztani is lehet), és kész. A házban lakó kedves Róza néninek készült, aki mindig finomságokkal ajándékozza meg Donátot, amikor beugrik hozzá hazafelé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése