2012. október 26., péntek

Újrahasznosítás: négercsókos doboz :)

Az ún. háztartási hulladékok végtelen mennyiségben születnek: rossz nézni a sok-sok kidobált dolgot. Ezért megint a kuka körül ólálkodó tárgyak átfésülésére, újragondolására sarkallak Benneteket. Hogy mégis kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk hátra... Alább egy Aldiban kapható, egyébként nagyon finom, de nyilván nem túl egészséges termék, a Maxi Choco Kisses doboza látható, ami kívül keményebb papír:
A belseje viszont egyenletesen ezüst színű:
Néhány évvel ezelőtt farsangra ebből készítettünk varázslósipkát, egyszerűen kúppá hengergetve, tűzőgéppel összetűzve és a külsejére kék színű kartonból kivágott csillagokat ragasztva!
Fel lehet tehát használni magát ezt a kiváló vastag, ezüstszínű papírt. De itt még nincs vége a hasznosítási lehetőségeknek. Belül ugyanis egy kis műanyag rekeszes tartóban vannak a négercsókok - ezt a műanyag tartót remekül lehet rekeszes kártyatartónak használni, memóriakártyák, számkártyák, egyebek rendezett elhelyezésére (hosszában és keresztben is használható):

Láthatólag ez az otthoni rend tartásban is segít:) Igazi multifunkcionalitás, sokoldalúság (az édességről nem is beszélve:)) - ha viszont kidobjuk, láthatólag egyetlen doboz kidobásával mennyi szemetet termelünk!
Ezzel persze gyermekünket újra és újra környezettudatosságra neveljük, példát mutatunk.
2 megjegyzés:

  1. De kár, hogy mi nem szeretjük a négercsókot! :) De roppant kreatív vagy és az az ezüst varázslósipka egyszerűen zseniális!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm:) Igen, a négercsókról én is igyekszem leszokni...csak a nehéz napokon szükségem van az energiára:)

    VálaszTörlés